Excellent
Bijles en Examentraining

Plannen en Leren: jouw weg naar excellente resultaten!

Een kortdurende, intensieve (1-op-1) begeleiding voor het plannen van en leren voor schoolwerk.

Leerdoelen van deze begeleiding:

1. Aan het eind van deze begeleiding heeft de leerling voldoende handvaten en kennis om schoolwerk (maak-, leer,- en leeswerk) efficiënt te plannen met een adequate planner.

2. Aan het einde van deze begeleiding heeft de leerling een overzicht van de verschillende leerstrategieën voor diverse vakken.

Inhoud van deze begeleiding

1. Een verkennende intake sessie met de tutor (30 min):

  • Wie is de leerling?
  • Hoe plant de leerling zijn of haar schoolwerk?
  • Hoe leert de leerling voor een toets?

2. Twee weken aan een stuk dagelijkse begeleiding met de tutor (30 min per dag)

  • Er zal een dagelijks vaststaand blok van 30 minuten gepland worden van maandag tot en met vrijdag tussen 15:30 en 18:30 (afhankelijk van de beschikbaarheid)
  • In dit half uur wordt eerst teruggekeken naar het gepland schoolwerk van de dag ervoor (Heb je al je geplande schoolwerk afgekregen? Wat ging er goed? Waar heb je nog moeite mee?). Vervolgens wordt het (nieuw) opgekregen schoolwerk gepland en worden strategieën besproken om dit aan te pakken. 

3. De laatste vrijdag (14e dag) is de eind sessie (30 minuten regulier + 15 min extra om terug te kijken naar het leerproces van de leerling). 

Wat verwachten wij van de leerling en de ouders?
1. Wij verwachten een actieve inzet.
2. Wij verwachten dat zowel de leerling als ouders ons een eerlijke terugkoppeling geven tijdens en aan het einde van het proces.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info